KatrineBay.dk

Timianbrød a la focaccia

Et timianbrød er helt perfekt at servere sammen med varme retter da det er luftigt og blødt i kernen, samtidig med at det er sprødt og knasende udenpå. Dette timianbrød er det som man vil kalde et madbrød, som man både kan spise til supper og andre retter hvor det er oplagt at servere et brød.

Jeg har valgt at krydre mit focaccia brød med olivenolie, flagesalt og timian på toppen, men man kan variere lige som man har lyst til. Oliven, hvidløg, tomater og andre krydderier smager rigtig godt ovenpå dette brød, og jeg synes egentligt bare at man skal prøve sig frem hvis man tænker at noget kunne smage godt sammen med brødet.

Vi elsker at spise dette brød som tilbehør når vi har gæster på besøg, men brødet kan altså også sagtens spises med smør og ost ovenpå. En rigtig god ost på dette timianbrød smager helt forrygende, så hvis man skulle have en rest til dagen efter, så kan det altså sagtens bruges til dette også.

Timianbrød - også kaldet focaccia

3 - 3½ time.8 pers.
Ingredienser
  • 3 dl. lunkent vand
  • 10 g. gær
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk. sukker
  • 400 g. hvedemel (man kan også bruge tipo 00 mel)
  • tsk. salt
  • Flagesalt, olivenolie og timian til toppen
Instruktioner
  1. Opløs gære i den lunkne vand, og tilsæt herefter olivenolien og sukkeret.
  2. Tilsæt herefter halvdelen af melet, og rør salten i sammen med. Når det er rørt godt sammen, tilsætter du resten af melet lidt efter lidt. Jeg brugte en elpisker med dejkroge til at røre blandingen sammen med, men man kan også sagtens gøre det i hånden eller med en røremaskine.
  3. Når dejen er æltet godt sammen og slipper kanterne (dejen skal være lidt våd), så skal den hæve med et viskestykke over i ca. 2 timer.
  4. Når dejen har hævet, hælder du den ud på en bageplade med et stykke bagepapir på. Tryk forsigtigt luften ud af dejen, og tryk nogen fine små fordybningerne med fingrene. Hvis dejen fedter for meget, er det et godt trick at fugte hænderne mens du former brødet.
  5. Hæld lidt olivenolie ovenpå dejen og pynt med flagesalt og timian. Lad den herefter hæve i yderligere ½ til en hel timen.
  6. Bag brødet cirka 25 min i en almindelig ovn ved 220 grader.
Ingredienser
  • 3 dl. lunkent vand
  • 10 g. gær
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk. sukker
  • 400 g. hvedemel (man kan også bruge tipo 00 mel)
  • tsk. salt
  • Flagesalt, olivenolie og timian til toppen
Instruktioner
  1. Opløs gære i den lunkne vand, og tilsæt herefter olivenolien og sukkeret.
  2. Tilsæt herefter halvdelen af melet, og rør salten i sammen med. Når det er rørt godt sammen, tilsætter du resten af melet lidt efter lidt. Jeg brugte en elpisker med dejkroge til at røre blandingen sammen med, men man kan også sagtens gøre det i hånden eller med en røremaskine.
  3. Når dejen er æltet godt sammen og slipper kanterne (dejen skal være lidt våd), så skal den hæve med et viskestykke over i ca. 2 timer.
  4. Når dejen har hævet, hælder du den ud på en bageplade med et stykke bagepapir på. Tryk forsigtigt luften ud af dejen, og tryk nogen fine små fordybningerne med fingrene. Hvis dejen fedter for meget, er det et godt trick at fugte hænderne mens du former brødet.
  5. Hæld lidt olivenolie ovenpå dejen og pynt med flagesalt og timian. Lad den herefter hæve i yderligere ½ til en hel timen.
  6. Bag brødet cirka 25 min i en almindelig ovn ved 220 grader.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

luftigt timianbrød klar til aftensmaden
Det æltede brød klar til hævning.
Madbrød med timian og flagesalt
Brødet efter det har hævet i 2 timer.
focaccia brød med timian, olivenolie og salt
Tryk fingrene godt ned i brødet, og hæld lidt olivenolie, flagesalt og timiankviste henover. Jeg har brugt frisk timian, men man kan sagtens drysse med tørrede timian også.
Timianbrød til suppe og varme retter
Brødet inden det kommes ind i ovnen
Timianbrød med sprød skorpe og masser af smag
Det færdigbagte brød lige efter det er kommet ud af ovnen.

Luftigt foccacia med timian og salt
Velbekomme 🙂

Skriv et svar
*
*
*