KatrineBay.dk

Spidskålsalat med mormordressing

Denne spidskålssalat med mormordressing smager rigtig skønt og den er nem og hurtig at lave. Spidskålssalaten kan spises sammen med stort set alt, men vi valgte i dag at spise den sammen med en lasagne.

Vi elsker spidskål herhjemme da det er en kål som er meget smags neutral og man derfor kan sammensætte den med en masse forskellige frugter og nødder. Denne spidskålssalt er lige et tak bedre, da den er overhældt med fløde og sukker, som får salaten til at smage lidt sødt og cremet samtidig med at den er sprød.

Hvis du ikke har prøvet en mormordressing endnu, så vil jeg helt klart anbefale dig at prøve denne opskrift. Man kan også tilsætte mormordressingen til en helt almindelig icebergsalat, men jeg synes dog at denne spidskålssalt smager bedre, og  så kan man pynte den lige som man har lyst til.

Min spidskålssalat består af mormordressing og æbler skåret i små stykker, og så har jeg pyntet salaten med hakket valnødder og ristet bacon. Jeg bruger også nogen gange pærer og granatæblekerner i salaten, og hvis man ikke ligger inde med valnødder så kan mandler og hasselnødder også bruges.

Spidskålsalat med mormordressing

20 min.4-6 pers.
Ingredienser
  • 1 spidskål
  • 1 æble
  • dl fløde
  • 3 tsk sukker
  • 100 g. ristet bacon
  • 20 g. hakket valnødder
Instruktioner
  1. Skær spidskålen i fine strimler, og skær æblet ud i små stykker.
  2. Bland fløden med sukker i en kop, og lad det stå indtil sukkeret er opløst.
  3. Hæld fløden henover spidskålssalaten med æblerne og bland godt rundt.
  4. Hæld det hele over på et serveringsfad og pynt med hakket valnødder og ristet bacon.
Ingredienser
  • 1 spidskål
  • 1 æble
  • dl fløde
  • 3 tsk sukker
  • 100 g. ristet bacon
  • 20 g. hakket valnødder
Instruktioner
  1. Skær spidskålen i fine strimler, og skær æblet ud i små stykker.
  2. Bland fløden med sukker i en kop, og lad det stå indtil sukkeret er opløst.
  3. Hæld fløden henover spidskålssalaten med æblerne og bland godt rundt.
  4. Hæld det hele over på et serveringsfad og pynt med hakket valnødder og ristet bacon.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

Spidskålssalt med æbler og mormordressing
Fintsnittet spidskål og æble skåret i små tern. Mormordressingen står klar ved siden af og skal hældes over når sukkeret er opløst.
Spidskålssalt med fløde og sukker
Mormordressingen er hældt over spidskålen og der røres godt rundt.

 

Spidskålssalat med æbler, bacon og nødder
Spidskålssalaten pyntes med bacon og valnødder.

Skriv et svar
*
*
*