KatrineBay.dk

Pastasalat med blomkål og ærter

Denne skønne pastasalat kan bruges som tilbehør men faktisk også som en hel ret i sig selv. Vi har valgt at lave kyllingespyd til pastasalaten, og så serverer vi altid gnave grønt ved siden af, da det er et hit ved de lidt mindre børn.

Denne pastasalt består af pasta, smørstegte blomkål, friske ærter og en smule bacon på toppen. Man kan lave mange forskellige kombinationer af en pastasalat og ofte bruger jeg også bare det som vi har i køleskabet, da det er en god måde at få brugt alle sine rester på. Jeg laver dog ofte denne variation af pastasalaten om sommeren, hvor det både er muligt at få flotte danske blomkål og friske ærter i butikkerne, men den kan også sagtens laves med frosne ærter og blomkål der ikke er danske 🙂

Pastasalat med blomkål og ærter

30-45 min4 pers.
Ingredienser
  • Pastasalat
  • 300 g pasta
  • 1/2 Blomkål
  • 500 g ærter (man kan bruges ærter fra frost, hvis der ikke kan købes friske)
  • 150 g bacon
  • 25 g Smør
  • 1 tsk. salt
  • Dressing
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk helmanns mayonnaise
  • 1 tsk salt
  • 1 presset hvidløg
Instruktioner
  1. Steg baconen på en panden og læg den på et stykke køkkenrulle når den er sprød.
  2. Skær blomkålen ud i små buketter og steg dem i smør på en pande på middelvarme i ca 20-30min. Når de er færdig stegte, drysses der lidt salt henover.
  3. Sæt vand over og kog, og når vandet koger tilføjer du en tsk. salt og lidt olie. Pastaen tilføjes og koges efter anvisning på pakken.
  4. Pil ærterne
  5. Rør dressingen sammen og stil på køl
  6. Til slut blandes blomkål, ærter og pasta sammen, og pyntes med bacon på toppen.
Ingredienser
  • Pastasalat
  • 300 g pasta
  • 1/2 Blomkål
  • 500 g ærter (man kan bruges ærter fra frost, hvis der ikke kan købes friske)
  • 150 g bacon
  • 25 g Smør
  • 1 tsk. salt
  • Dressing
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk helmanns mayonnaise
  • 1 tsk salt
  • 1 presset hvidløg
Instruktioner
  1. Steg baconen på en panden og læg den på et stykke køkkenrulle når den er sprød.
  2. Skær blomkålen ud i små buketter og steg dem i smør på en pande på middelvarme i ca 20-30min. Når de er færdig stegte, drysses der lidt salt henover.
  3. Sæt vand over og kog, og når vandet koger tilføjer du en tsk. salt og lidt olie. Pastaen tilføjes og koges efter anvisning på pakken.
  4. Pil ærterne
  5. Rør dressingen sammen og stil på køl
  6. Til slut blandes blomkål, ærter og pasta sammen, og pyntes med bacon på toppen.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

Vi har valgt at servere agurk skåret ud i små stykker og tomater ved siden af pastasalaten. Udover dette serverer jeg også altid en dressing ved siden af, og ofte består denne dressing af ret få ingredienser. Denne aften lavede jeg en dressing bestående af creme fraiche, lidt helmanns mayonnaise, et enkelt hvidløg og lidt salt.

Du kan finde en mere detaljeret opskrift på den smørstegte blomkål lige her.

Nem og lækker dressing der er klar til servering.


Skriv et svar
*
*
*