Lasagne – smagsfuld og børnevenlig

Find opskriften på KatrineBay.dk
8 pers 1 time og 15 min

Ingredienser

  • Lasagne
  • 1 spsk olie
  • 1 kg oksekød
  • 1 stk. løg
  • 1 bøtte tomatpure
  • 1 stk boullion terning
  • 3-5 dl kogende vand (opløs boullion heri)
  • 2 bøtter hakket tomater
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk basilikum
  • Smag til med salt og peber
  • Lasagneplader
  • pankorasp og ost
  • Bechamelsovs (kan også købes færdiglavet)
  • 30 g Smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • Smag til med salt og muskatnød

Instruktioner

  1. Hak løget og svits det i en gryde.
  2. Tilføj oksekødet og gennemsteg det i gryden sammen med løget.
  3. Tilføj tomatpure og svits det godt af og tilfør herefter bouillon vandet.
  4. Tilføj de hakkede tomater og krydderier og lad herefter retten stå og simre lidt.
  5. Tilføj fløde og smag retten til. Kødsovsen må gerne være lidt tynd i konsistensen, da pladerne suger en masse vand under bagningen. Så tilføj gerne lidt ekstra vand, for at få rette konsistens.
  6. Saml lasagnen med skiftevis kød og lasagneplader, og lad et af lagene kun bestå af bechamelsovs.
  7. Drys lasagnen med rasp og giv den 35 min ved 200 grader. 10 min før lasagnen er færdig tilføjes ost.