KatrineBay.dk

Lasagne – smagsfuld og børnevenlig

Lasagne med ost og rasp på toppen

Denne lasagne smager rigtig godt og samtidig er den super nem at lave. Jeg laver altid en stor portion lasagne, så vi har mad til flere dage og derfor ikke behøver at stå i køkkenet hver dag.

Denne lasagne laves af få ingredienser og den kræver ikke at man skal ud og tømme butikkerne for alle mulige forskellige krydderier som man aldrig får brugt igen, da man blot skal bruge dem man har på hylden.

Hvis man gerne vil have lidt grønt ind i denne ret, så vil jeg anbefale at man laver en lækker salat til, da det er super lækkert med lidt knasende og frisk til retten. Jeg laver også altid lidt gnavegrønt til, da det er en rigtig nem måde at få børnene til at spise en masse grøntsager på.

Jeg bruger krydderier som oregano, basilikum og timian, men man kan sagtens prøve sig lidt frem og bruge dem man har på hylden. Det vigtigste er blot at man smager retten til, og det gør ikke noget at den er lidt kraftig i smagen, da det udligner sig lidt når lasagnen er færdigbagt.

Jeg sørger altid for at selve kødsovsen til lasagnen er lidt tynd i det, da det gør at lasagnen stadig er saftig efter den er bagt. Hvis man laver kødsovsen for tyk, kan det gøre at lasagnen bliver lidt tør, og det er altså super ærgerligt.

Den færdige lasagne

Lasagne - smagsfuld og børnevenlig

1 time og 15 min8 pers
Ingredienser
  • Lasagne
  • 1 spsk olie
  • 1 kg oksekød
  • 1 stk. løg
  • 1 bøtte tomatpure
  • 1 stk boullion terning
  • 3-5 dl kogende vand (opløs boullion heri)
  • 2 bøtter hakket tomater
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk basilikum
  • Smag til med salt og peber
  • Lasagneplader
  • pankorasp og ost
  • Bechamelsovs (kan også købes færdiglavet)
  • 30 g Smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • Smag til med salt og muskatnød
Instruktioner
  1. Hak løget og svits det i en gryde.
  2. Tilføj oksekødet og gennemsteg det i gryden sammen med løget.
  3. Tilføj tomatpure og svits det godt af og tilfør herefter bouillon vandet.
  4. Tilføj de hakkede tomater og krydderier og lad herefter retten stå og simre lidt.
  5. Tilføj fløde og smag retten til. Kødsovsen må gerne være lidt tynd i konsistensen, da pladerne suger en masse vand under bagningen. Så tilføj gerne lidt ekstra vand, for at få rette konsistens.
  6. Saml lasagnen med skiftevis kød og lasagneplader, og lad et af lagene kun bestå af bechamelsovs.
  7. Drys lasagnen med rasp og giv den 35 min ved 200 grader. 10 min før lasagnen er færdig tilføjes ost.
Ingredienser
  • Lasagne
  • 1 spsk olie
  • 1 kg oksekød
  • 1 stk. løg
  • 1 bøtte tomatpure
  • 1 stk boullion terning
  • 3-5 dl kogende vand (opløs boullion heri)
  • 2 bøtter hakket tomater
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk basilikum
  • Smag til med salt og peber
  • Lasagneplader
  • pankorasp og ost
  • Bechamelsovs (kan også købes færdiglavet)
  • 30 g Smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • Smag til med salt og muskatnød
Instruktioner
  1. Hak løget og svits det i en gryde.
  2. Tilføj oksekødet og gennemsteg det i gryden sammen med løget.
  3. Tilføj tomatpure og svits det godt af og tilfør herefter bouillon vandet.
  4. Tilføj de hakkede tomater og krydderier og lad herefter retten stå og simre lidt.
  5. Tilføj fløde og smag retten til. Kødsovsen må gerne være lidt tynd i konsistensen, da pladerne suger en masse vand under bagningen. Så tilføj gerne lidt ekstra vand, for at få rette konsistens.
  6. Saml lasagnen med skiftevis kød og lasagneplader, og lad et af lagene kun bestå af bechamelsovs.
  7. Drys lasagnen med rasp og giv den 35 min ved 200 grader. 10 min før lasagnen er færdig tilføjes ost.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

Børnevenlig lasagne

Vores børn elsker denne lasagne og derfor er det også en ret som bliver lavet temmelig ofte herhjemme. Det er rigtig dejligt at retten kan gemmes, så man har mulighed for at lave en større portion, og på den måde få lidt ekstra tid i hverdagen.

Jeg plejer for det meste at servere lidt gnavegrønt eller andet som jeg ved at børnene kan lide, ved siden af selve retten. Hvis jeg først begynder at putte en masse grøntsager i retten, synes jeg ikke at de spiser ret meget eller helt undlader at spise, og det vil jeg helst undgå.

Skriv et svar
*
*
*