KatrineBay.dk

Lakseroulade med spinat og flødeost

Lakseroulade med spinat og flødeost

Denne lakseroulade smager simpelthen så godt, og så er den nem at gå til og ser helt fantastisk ud på en tallerken. Denne lakseroulade er en klar favorit herhjemme hvis vi skal have gæster, da den ikke kræver særlig meget arbejde i køkkenet, og så er det bare en forret som falder i alles smag. En roulade som denne kan sagtens forberedes dagen før, og så opbevares i køleskabet indtil den skal skæres ud og serveres.

Jeg har valgt at servere lakseroulade med lidt salat i bunden og en smule rejer på toppen, men hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, så kan man vælge at lave en dressing til og evt. servere med lidt brød. Som ekstra pynt på toppen vil det også være rigtig flot med lidt kaviar, da det lige får retten til at fremstå en smule mere luksus, samtidig med at det også smager rigtig godt med lidt saltet kaviar til.

En lakseroulade som denne vil være perfekt at servere som forret hvis man skal have gæster, og især til nytårsaften er denne forret en klar favorit.

Lakseroulade med spinat og flødeost

30 min - 45 min.ca. 16 stk. á 2 cm
Ingredienser
  • Spinatbunden
  • 450 g. hakket spinat
  • 3 æg
  • ½ dl. mælk
  • 1 tsk. salt
  • peber efter smag
  • Fyld
  • 200 g. natural flødeost
  • 1 spsk. hakket purløg
  • ½ tsk. revet citron skal (kan undlades)
  • salt og peber efter smag
  • 200 g. laks
Instruktioner
Spinatbunden
  1. Tø spinaten op og dræn den for væske.
  2. Tænd ovnen på alm. ovn 200 grader.
  3. Del æggene op i blommer og hvider. Bland blommerne sammen med spinaten, og tilsæt derefter mælken.
  4. Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtig i spinatmassen, og tilsæt salt og peber.
  5. Hæld spinatmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den herefter ca. 15-17 min i ovnen.
  6. Lad den herefter køle af på en rist, inden smøroste cremen kommes på.
  7. Når bunden er afkølet kan man ligge lidt cellofan på, og vende spinatbunden så bagepapiret vender op, og herefter trække bagepapiret forsigtigt af.
Fyld
  1. Bland smørost, citronskal, purløg, salt og peber sammen.
  2. Smør ostecremen ud på den afkølede spinatbund, og lad cirka 4 cm spinatbund i toppen være fri for creme (se evt. billede længere nede).
  3. Læg laks ovenpå cremen og rul forsigtigt rouladen.
  4. Pak roulade ind i cellofan, og stil den i køleskab indtil den skal serveres.
Ingredienser
  • Spinatbunden
  • 450 g. hakket spinat
  • 3 æg
  • ½ dl. mælk
  • 1 tsk. salt
  • peber efter smag
  • Fyld
  • 200 g. natural flødeost
  • 1 spsk. hakket purløg
  • ½ tsk. revet citron skal (kan undlades)
  • salt og peber efter smag
  • 200 g. laks
Instruktioner
Spinatbunden
  1. Tø spinaten op og dræn den for væske.
  2. Tænd ovnen på alm. ovn 200 grader.
  3. Del æggene op i blommer og hvider. Bland blommerne sammen med spinaten, og tilsæt derefter mælken.
  4. Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtig i spinatmassen, og tilsæt salt og peber.
  5. Hæld spinatmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den herefter ca. 15-17 min i ovnen.
  6. Lad den herefter køle af på en rist, inden smøroste cremen kommes på.
  7. Når bunden er afkølet kan man ligge lidt cellofan på, og vende spinatbunden så bagepapiret vender op, og herefter trække bagepapiret forsigtigt af.
Fyld
  1. Bland smørost, citronskal, purløg, salt og peber sammen.
  2. Smør ostecremen ud på den afkølede spinatbund, og lad cirka 4 cm spinatbund i toppen være fri for creme (se evt. billede længere nede).
  3. Læg laks ovenpå cremen og rul forsigtigt rouladen.
  4. Pak roulade ind i cellofan, og stil den i køleskab indtil den skal serveres.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

Spinat med æggeblommer og æggehvider
Den piskede æggehvide vendes forsigtigt i spinatmassen.
Spinatbund til lakseroulade kommes i ovnen
Spinatmassen fordeles ud på en bagepladen, og kommes i ovnen.
Den færdigbagte spinatbund til lakseroulade
Spinatbunden efter den er kommet ud af ovnen og er blevet afkølet. Spinatbunden beklædes med cellofan og vendes ud på bordet, så man forsigtigt kan trække bagepapiret af uden spinatbundes ødelægges.
Flødeoste creme til lakseroulade
Flødeosten blandes med purløg, citronskal, salt og peber.
Spinatbund med smørost og laks
Flødeosten smøres ud på spinatbunden. Lad dog 3- 4 cm spinatbund være fri for cremen, da det er her rouladen skal lukkes. Fordel laksen ud på ostecremen.
Lakseroulade med smørostecreme, spinat og laks.
Den færdige lakseroulade. Pak lakserouladen ind i cellofan og læg den i køleskab.

Lakseroulade med bund af salat og rejer på toppen.
Den færdige lakseroulade lige inden servering.

Skriv et svar
*
*
*