KatrineBay.dk

Kyllingefrikadeller med gulerødder og havregryn

Kyllingefrikadeller er et rigtig godt alternativ til de traditionelle frikadeller. Man kan variere kyllingefrikadellerne fra gang til gang og tilføje forskellige krydderier og grøntsager, men jeg har valgt at tilføje gulerødder til mine kyllingefrikadeller denne gang, og det passer rigtig godt sammen.

Kyllingefrikadeller et et stort hit herhjemme da de er nemme at lave og bliver spist med stort velbehag. Jeg havde i dag valgt at servere mine kyllingefrikadeller sammen med en skøn spidskålssalat og pestopasta, men de kan også sagtens spises med andre salater, eller man kan så men også servere dem med brun sovs og kartofler hvis man er mere til dette 🙂

Jeg har valgt at stege mine kyllingefrikadeller på en pande med lidt kokosolie, da jeg elsker den sprøde skorpe de får når de bliver stegt på denne måde, men frikadellerne er altså også velegnet til ovnen hvis man gerne vil spare lidt på fedtstoffet. Hvis du vælger at stege dem i ovnen så skal de have omkring 30 min på 200 grader, og så skulle de gerne være klar til at blive spist.

Kyllingefrikadeller med gulerødder og havregryn

45-60 min.ca. 18 stk.
Ingredienser
  • 400 g. hakket kylling
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • ½ dl. mælk
  • 1 æg
  • 1 dl. havregryn
  • ½ dl. hvedemel
  • 1 ½ tsk. salt
  • peber
  • neutral olie eller kokosolie til stegning
Instruktioner
  1. Hak løget fint og riv gulerødderne på et rivejern.
  2. Bland det hele sammen i en skål og rør godt rundt indtil farsen får en ensartet konsistens.
  3. Lad gerne farsen hvile 30 min i køleskabet.
  4. Steg frikadeller på en pande cirka 5 min på hver side.
Ingredienser
  • 400 g. hakket kylling
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • ½ dl. mælk
  • 1 æg
  • 1 dl. havregryn
  • ½ dl. hvedemel
  • 1 ½ tsk. salt
  • peber
  • neutral olie eller kokosolie til stegning
Instruktioner
  1. Hak løget fint og riv gulerødderne på et rivejern.
  2. Bland det hele sammen i en skål og rør godt rundt indtil farsen får en ensartet konsistens.
  3. Lad gerne farsen hvile 30 min i køleskabet.
  4. Steg frikadeller på en pande cirka 5 min på hver side.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

kyllingefrikadelle fars med gulerødder og havregryn
Kyllingefrikadelle farsen inden den blandes sammen.
Den rørte frikadellefars med kylling og gulerødder
Kyllingefrikadelle farsen inden på stilles på køl i 30 min. Det er ikke nødvendigt at den stilles på køl, så hvis man ikke har så meget tid kan man bare lave frikadeller med det samme.
Stegte kyllingefrikadeller med sprød skorpe
Kyllingefrikadellerne steges på en pande i lidt neutral olie, så de får en dejlig sprød skorpe.

Kyllingefrikadeller i ovn
De færdiglavede kyllingefrikadeller klar til at blive spist.

Skriv et svar
*
*
*