KatrineBay.dk

Kold kartoffelsalat – Opskrift med creme fraiche og sennep

Denne opskrift på kold kartoffelsalat smager rigtig skønt og kan laves med ganske få ingredienser. Både voksne og børn er vilde med lige præcis denne opskrift på kartoffelsalat og derfor er det også ofte denne der bliver lavet når vi skal have kartoffelsalat.

Kartoffelsalat er en rigtig dejlig måde at spise kartofler på om sommeren, da kartoflerne er dejlig faste og derfor er nemme at bruge til dette, og samtidig er kartoffelsalat en ret som som kan laves flere timer i forvejen og kan spises sammen med alt muligt forskellige.

I dag lavede vi frikadeller og spidskålssalat og spiste sammen med kartoffelsalaten, og selve kartoflerne havde jeg kogt om morgene og derfor skulle jeg bare lige vende dem i lidt dressing en times tid før vi skulle spise.

Kartoflerne skæres ud i mindre stykker og dressingen røres sammen

Det hele blandes sammen og røres forsigtigt rundt

Den færdige kartoffelsalat pyntes med lidt purløg og er derefter klart til at blive serveret

Kold kartoffelsalat er rigtig lækker som tilbehør til eksempelvis grillmad, og da den kan laves flere timer i forvejen sammen med salaten, behøver man ikke stå og lave det hele i sidste øjeblik.

Kold kartoffelsalat - Opskrift med creme fraiche og sennep

2 timer4-6 pers
Ingredienser
  • 800 gram kartofler
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk helmanns mayonnaise
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk dijonsennep
  • hakket purløg
Instruktioner
  1. Kog kartoflerne indtil de er færdige og pil dem derefter.
  2. Stil herefter kartoflerne på køl i mindst et par timer.
  3. Bland creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep sammen og smag til med salt.
  4. Skær kartoflerne ud i mindre stykker og bland dem sammen med dressingen.
  5. Pynt med purløg
Ingredienser
  • 800 gram kartofler
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk helmanns mayonnaise
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk dijonsennep
  • hakket purløg
Instruktioner
  1. Kog kartoflerne indtil de er færdige og pil dem derefter.
  2. Stil herefter kartoflerne på køl i mindst et par timer.
  3. Bland creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep sammen og smag til med salt.
  4. Skær kartoflerne ud i mindre stykker og bland dem sammen med dressingen.
  5. Pynt med purløg

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift
Skriv et svar
*
*
*