KatrineBay.dk

Klassisk mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Mørbradgryden er en klassisk gryderet som smager rigtig skønt, og som falder i de flestes smag, både voksne og børn. Jeg har lavet en opskrift på den klassiske mørbradgryde med bacon, cocktailpølser og selvfølgelig masser af fløde. Man kan sagtens variere i denne opskrift og evt. tilføre lidt flere grøntsager og lidt mindre fløde, hvis man gerne vil have en lidt sundere udgave af denne skønne ret.

Som tilbehør til denne ret kan man servere ris, kartofler eller kartoffelmos. Jeg plejer at servere retten med ris og laver ofte en lille salat med siden af, da jeg synes det komplementere retten rigtig godt.

Jeg plejer altid at snitte og hakke alt inden jeg går i gang med retten, da det giver lidt ro i køkkenet og jeg derfor kan koncentrere mig lidt mere om selve maden. Dette kan også forberedes tidligere på dagen eller aftenen før, hvis man ved at der bliver travlt lige inden spisetid, og på den måde skal man kun sørge for at få det stegt og smagt ordentligt til.

Risene eller kartoflerne kan laves imens retten får lov at stå og småsimre i 15 -30 min.

Klassisk mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

45-60 min.4-6 pers.
Ingredienser
  • 1 mørbrad
  • 125 g. bacon i små stykker
  • 200 g. cocktailpølser
  • 1 hakket løg
  • 1 rød peber
  • 250 g. champignon i små stykker (eller et glas champignon)
  • 1 ds. hakket tomater
  • 2 ½ dl. fløde
  • 2 spsk. paprika
  • 1 lille ds. tomatpure
  • Smag til med salt og peber
Instruktioner
  1. Svits bacon i en gryde. Tilsæt herefter løg og kød og svits det sammen med.
  2. Tilføj champignon og rød peber til gryden. Når det har svitset lidt, kommes tomatpure og paprika i og rør herefter godt rundt.
  3. Hæld fløde, hakkede tomater og cocktailpølserne ned i gryden.
  4. Smag til med salt og peber. Lad retten småsimre i 15-30 min, og den er herefter klar til servering.
Ingredienser
  • 1 mørbrad
  • 125 g. bacon i små stykker
  • 200 g. cocktailpølser
  • 1 hakket løg
  • 1 rød peber
  • 250 g. champignon i små stykker (eller et glas champignon)
  • 1 ds. hakket tomater
  • 2 ½ dl. fløde
  • 2 spsk. paprika
  • 1 lille ds. tomatpure
  • Smag til med salt og peber
Instruktioner
  1. Svits bacon i en gryde. Tilsæt herefter løg og kød og svits det sammen med.
  2. Tilføj champignon og rød peber til gryden. Når det har svitset lidt, kommes tomatpure og paprika i og rør herefter godt rundt.
  3. Hæld fløde, hakkede tomater og cocktailpølserne ned i gryden.
  4. Smag til med salt og peber. Lad retten småsimre i 15-30 min, og den er herefter klar til servering.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

Mørbradgryde med champignon, rød peber og løg
Her ses champignon, rød peber og løg, efter det er blevet snittet og gjort klart.
Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser
Svinemørbrad skåret i små stykker sammen med bacon og cocktailpølser.
Paprikagryde med bacon og cocktailpølser
Bacon. løg og mørbrad svitses i en gryde.

Gryderet med mørbrad, bacon, cocktailpølser og fløde
Den færdige mørbradgryde med lidt grønt på toppen – Velbekomme 🙂

Skriv et svar
*
*
*