KatrineBay.dk

Kartoffelmos med selleri – Den bedste opskrift

Denne opskrift på kartoffelmos smager simpelthen så godt, og jeg vil faktisk vove at påstå at den smager bedre end den traditionelle kartoffelmos. Jeg plejer for det meste at tilføre lidt grøntsager til min kartoffelmos, da jeg synes det gør kartoffelmosen ekstra pæn at se på samtidig med at man får lidt grøntsager uden man bemærker det synderligt.

I denne opskrift har jeg kogt kartoflerne sammen med lidt selleri, og den færdige kartoffelmos smager simpelthen så godt. Jeg kan ikke rigtig beskrive smagen, men sellerien gør i hvertfald noget rigtig godt for mosen, og jeg synes faktisk ikke rigtig at man kunne smage at det var selleri der var i. Hvis man ikke er den store tilhænger af selleri skal man altså stadig prøve denne opskrift, da den smager rigtig dejligt af kartofler og er blød og fyldig i smagen.

Hvis man vil prøve sig lidt frem med andre grøntsager, kan dette også sagtens lade sig gøre. Man følger bare grundopskriften, og så kan man tilføre alt lige fra kål, gulerødder, broccoli, blomkål ovs. Jeg vil anbefale at man holder sig til cirka 1/3 grøntsager og 2/3 kartofler, da kartoflerne sørger for at holde sammen på mosen, og at den derfor vil skille hvis man putter for mange grøntsager i.

Til vores kartoffel/selleri mos fik vi kyllingefrikadeller og en lækker spidskålssalat til, men den smager også rigtig godt sammen med en god mørbradgryde eller en anden skøn gryderet.

Kartoffelmos med selleri - Smager himmelsk

45 min4 pers.
Ingredienser
  • 12 små kartofler
  • ½ knold selleri
  • 50 g. Smør
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk salt
Instruktioner
  1. Skræl kartoflerne og sellerien og skær dem i mindre stykker. Kog dem i cirka 30 min og tjek om de er færdige ved at stikke en kniv i dem.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og sellerien og hæld dem over i en skål. Brug en gaffel til at mose kartoflerne og sellerien, og tilsæt smør og lidt mælk af gangen.
  3. Smag til med salt til sidst. Kartoffelmosen må gerne have lidt struktur, så det er vigtigt ikke at arbejde for meget med mosen, da den ellers bare bliver fedtet og klæg.
Ingredienser
  • 12 små kartofler
  • ½ knold selleri
  • 50 g. Smør
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk salt
Instruktioner
  1. Skræl kartoflerne og sellerien og skær dem i mindre stykker. Kog dem i cirka 30 min og tjek om de er færdige ved at stikke en kniv i dem.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og sellerien og hæld dem over i en skål. Brug en gaffel til at mose kartoflerne og sellerien, og tilsæt smør og lidt mælk af gangen.
  3. Smag til med salt til sidst. Kartoffelmosen må gerne have lidt struktur, så det er vigtigt ikke at arbejde for meget med mosen, da den ellers bare bliver fedtet og klæg.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

Kartoffelmos med knoldselleri
Kartofler og knoldselleri skrællet og skåret i mindre stykker. Dæk dem med vand og kog dem i cirka 30 min.

Kartoffelmos med selleri og bacon
Den færdige kartoffelmos med selleri. Kan pyntes med lidt stegt bacon og persille inden servering.

Skriv et svar
*
*
*