KatrineBay.dk

Hjemmelavet hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalt smager helt fantastisk, og det er nemt og kræver få ingredienser at lave. Jeg havde en rest kogt kylling liggende fra aftenen før, som jeg skulle bruge til et eller andet og her faldt valget på hønsesalat.  Vi spiste hønsesalaten på et stykke ristet flute samme med salat og tomater, men det helt optimale ville være at spise det ovenpå en dejlig lun croissant, men da jeg ikke havde mulighed for hverken at lave eller købe en croissant, så er et stykke ristet brød heller ikke så dårligt.

Man kan lave hønsesalt på mange forskellige måder men jeg synes at denne opskrift er den bedste, og her i familien falder den i alles smag. Normalt ville jeg steges lidt bacon som kunne spises sammen med hønsesalaten, men jeg havde desværre glemt at købe det, så vi måtte undvære denne gang.

Som pynt til hønsesalaten kan man bruge lidt hakkede persille, som jeg har gjort eller man kan pynte med sprøde stykker bacon.

Hjemmelavet hønsesalat

20-30 min.4-6 pers.
Ingredienser
  • 300 g. kogt kylling
  • 100 g. asparges fra dåse
  • 200 g. champignon
  • 1 ½ dl. creme fraiche
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Smag til med salt og peber
Instruktioner
  1. Skær den kogte kylling i små stykker. Lad aspargesene tørre på et stykke køkkenrulle, skær dem evt. i mindre stykker hvis det er de lange asparges du har købt.
  2. Skær champignon i små stykke, og svits dem på en varm pande.
  3. Rør creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, salt og peber sammen.
  4. Put kyllingen, aspargesene og de stegte champignoner ned til dressingen og rør godt.
  5. Pynt hønsesalaten med lidt persille og bacon.
Ingredienser
  • 300 g. kogt kylling
  • 100 g. asparges fra dåse
  • 200 g. champignon
  • 1 ½ dl. creme fraiche
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Smag til med salt og peber
Instruktioner
  1. Skær den kogte kylling i små stykker. Lad aspargesene tørre på et stykke køkkenrulle, skær dem evt. i mindre stykker hvis det er de lange asparges du har købt.
  2. Skær champignon i små stykke, og svits dem på en varm pande.
  3. Rør creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, salt og peber sammen.
  4. Put kyllingen, aspargesene og de stegte champignoner ned til dressingen og rør godt.
  5. Pynt hønsesalaten med lidt persille og bacon.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

kogt kylling skåret i små stykker til hønsesalaten
Kogt kylling skåret i mindre stykker
Asparges fra glas skået i små stykker
Asparges fra glas skåret i små stykker. Man kan også bruge hakket asparges fra dåse.
champignon i små stykker til hjemmelavet hønsesalat
Skåret champignon som skal brunes på en pande.

Hjemmelavet hønsesalt med champignon, bacon og asparges
Hjemmelavet hønsesalt klar til servering – Velbekomme 🙂

Skriv et svar
*
*
*