KatrineBay.dk

Nemme havregrynskager med chokolade

Jeg lavede havregrynskagerne en søndags eftermiddag imens lillepigen sov sin middagslur i barnevognen, og sønnen sad og legede på gulvet. Der var stor begejstring fra både faren og sønnen da de smagte kagerne, og det er der ikke noget at sige til, for de smager altså rigtig godt, og så er de lækre og sprøde i konsistensen. Havregrynskagerne er utrolig nemme at lave, så hvis man gerne vil forkæle familien eller måske står og venter gæster, så er dette en kage som kan laves forholdsvis hurtigt, og som helt sikkert vil vække begejstring hos dem der skal spise kagerne.

Det er meget få ingredienser der skal bruges i opskriften, og det er ingredienser som de fleste allerede har stående i køkkenskabene, og det er altså dejligt når man ikke lige har mulighed for at købe ind.

Havregrynskager med chokolade

30 min.24 stk.
Ingredienser
  • 100 g Finvalsede havregryn
  • 100 g Smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk Bagepulver
  • 4 spsk hvedemel
  • 100 g Chokolade
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn)
  2. Smelt smøret i en kop i mikroovnen
  3. Hæld smøret op i skålen med havregryn
  4. Pisk æg og sukker sammen, og vend det op i skålen med havregryn og smør
  5. Hæld bagepulver og mel op i en sigte, og sigt det op i skålen med de øvrige ingredienser
  6. Tilsæt chokoladeknapper eller hakket chokolade
  7. Lav 24 små dejklatter fordelt på 2 bageplader (ca. på størrelse med en 5 kr med top), og vær opmærksom på at de breder sig en lille smule, så ikke sæt dem for tæt
  8. Bag dem i ca. 10 min på 180 grader
Ingredienser
  • 100 g Finvalsede havregryn
  • 100 g Smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk Bagepulver
  • 4 spsk hvedemel
  • 100 g Chokolade
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn)
  2. Smelt smøret i en kop i mikroovnen
  3. Hæld smøret op i skålen med havregryn
  4. Pisk æg og sukker sammen, og vend det op i skålen med havregryn og smør
  5. Hæld bagepulver og mel op i en sigte, og sigt det op i skålen med de øvrige ingredienser
  6. Tilsæt chokoladeknapper eller hakket chokolade
  7. Lav 24 små dejklatter fordelt på 2 bageplader (ca. på størrelse med en 5 kr med top), og vær opmærksom på at de breder sig en lille smule, så ikke sæt dem for tæt
  8. Bag dem i ca. 10 min på 180 grader

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift


Skriv et svar
*
*
*