KatrineBay.dk

Gratineret pasta i fad

Pasta med ost og bacon i fad

Denne lækre ret er rigtig god at lave, hvis man skulle have en masse grøntsagsrester liggende, som man ikke rigtig ved hvad man skal bruge til. Jeg brugte de grøntsager som jeg lige havde i køleskabet og fryseren, men man kan sagtens bytte ud hvis man evt. har nogen gulerødder, en squash, lidt blomkål eller noget helt fjerde liggende. Det vigtigste ved retten er at man blander grøntsagerne med fløde (eller mornaysovs)og pasta og så tilføjer en masse ost inden den kommes i ovnen.

Gratineret pasta i ovn er helt klart en af favoritterne herhjemme, da man kan få brugt en masse rester man har liggende og så er det en ret som bare smager rigtig godt lige meget hvad man vælger at putter i.

Man skal bestemt ikke være nærig med grøntsagerne i denne ret, da de er med til at give retten en masse smag, samtidig med at de sørger for at retten ikke virker så fed når den skal spises.

Gratineret pasta i fad

50 min.4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 røb peber
  • ½ broccoli
  • 1 dl ærter
  • 1 dl majs
  • 1 bakke skinkestrimler
  • 1 bakke bacon
  • ½ liter madlavningsfløde
  • 175 gram ost
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 tsk paprika
  • 400 gram pasta
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn
  2. Kog pastaen, og skyld den grundigt under koldt vand bagefter
  3. Svits bacon på panden og tilføj løg og hvidløg efter lidt
  4. Når løgene har svitset med i et par minutter, tilføjes den røde peber, broccolien og forårsløgene
  5. Salt, peber og paprika tilføjes retten
  6. Efter et par minutter slukker du panden og hælder ærter og majs ved
  7. Hæld det hele over i et ildfast fad sammen med pastaen, skinkestrimlerne og fløden
  8. Vend det hele rundt, og drys med ost på toppen
  9. Retten skal have cirka 20 min i ovnen eller indtil osten er gylden på toppen
Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 røb peber
  • ½ broccoli
  • 1 dl ærter
  • 1 dl majs
  • 1 bakke skinkestrimler
  • 1 bakke bacon
  • ½ liter madlavningsfløde
  • 175 gram ost
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 tsk paprika
  • 400 gram pasta
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn
  2. Kog pastaen, og skyld den grundigt under koldt vand bagefter
  3. Svits bacon på panden og tilføj løg og hvidløg efter lidt
  4. Når løgene har svitset med i et par minutter, tilføjes den røde peber, broccolien og forårsløgene
  5. Salt, peber og paprika tilføjes retten
  6. Efter et par minutter slukker du panden og hælder ærter og majs ved
  7. Hæld det hele over i et ildfast fad sammen med pastaen, skinkestrimlerne og fløden
  8. Vend det hele rundt, og drys med ost på toppen
  9. Retten skal have cirka 20 min i ovnen eller indtil osten er gylden på toppen

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

Gratineret pasta i fad med skinke og bacon
Retten inden den kommes i ovnen. Jeg har valgt at blande mozzarella og cheddar ost på toppen, men man kan sagtens nøjes med mozzarella.
Pasta og grøntsager i fad med ost
Den færdige ret, lige kommet ud af ovnen

Pasta i fad med fløde, bacon, skinke og broccoli
Velbekomme 🙂

Skriv et svar
*
*
*