KatrineBay.dk

Den bedste opskrift på pølsehorn

Pølsehorn lavet på durum

Jeg har prøvet rigtig mange opskrifter på pølsehorn, og er kommet frem til at denne opskrift er en af de bedste. Pølsehornene er sprøde udenpå og dejlige luftige indvendig og det er altså en rigtig god kombination. En af de store udfordringer med pølsehorn er, at de ofte kan blive en smule tørre dagen efter, men lige præcis denne opskrift er god på selve dagen og dagene efter.

Fyldet i disse pølsehorn er meget simpel og i kan se opskriften på både pølsehornene og fyldet herunder.  Man kan dog variere med fyldet og bruge nogen af de ingredienser man har i køleskabet og hvis man bare er til et pølsehorn uden nogen som helst i, så er denne opskrift også helt perfekt til dette.

Jeg har tilføjet lidt ost til mine pølsehorn i dag, da jeg lige havde en lille rest liggende. Osten er lige med til at gøre pølsehornene lidt ekstra gode og de fleste, både voksne og børn, er jo ret vilde med ost.

De bedste pølsehorn

2 timer12 stk.
Ingredienser
  • Pølsehorns dej
  • 50 g. Smør (smeltet)
  • 1 ½ dl. mælk
  • 12 ½ g. gær
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 æg
  • 100 g. durummel
  • 150 g. hvedemel
  • Pølsehorns fyld
  • 4 alm. pølser
  • 1 lille dåse tomatpure (70 g.)
  • 4 spsk. tomatketchup
  • 100 g. ost
  • Pensling
  • 1 æg
  • 1 spsk Sesam
Instruktioner
Pølsehorns dej
  1. Lun mælken i mikroovnen, og tilsæt gæren
  2. Når gæren er opløst, tilsætter du smeltet smør og æg
  3. Herefter kommes al durummelet i, og du tilsætter salt og sukker
  4. Hvedemelet kommes i lidt efter lidt til man har den ønskede konsistens
  5. Hæld dejen ud på bordet og ælt det godt og grundigt, indtil dejen har en god sej konsistens
  6. Lad dejen hæve i 1 time
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Ælt dejen grundigt og rul den rund som en pizza
  3. Del dejen i 12 lige store stykker, og put herefter tomatfyld ud på hvert stykke og tilføj en smule ost
  4. Del herefter hver pølse i 3 stykker og læg en pølse ud på hvert stykke dej
  5. Rul dejen rundt om pølsen, og pensl med sammenpisket æg og drys til sidst med lidt sesam
  6. Lad dem herefter hæve i yderligere 20 min
  7. Sæt pølsehornene ind i den varme ovn, og giv dem omkring 17-20 min.
Ingredienser
  • Pølsehorns dej
  • 50 g. Smør (smeltet)
  • 1 ½ dl. mælk
  • 12 ½ g. gær
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 æg
  • 100 g. durummel
  • 150 g. hvedemel
  • Pølsehorns fyld
  • 4 alm. pølser
  • 1 lille dåse tomatpure (70 g.)
  • 4 spsk. tomatketchup
  • 100 g. ost
  • Pensling
  • 1 æg
  • 1 spsk Sesam
Instruktioner
Pølsehorns dej
  1. Lun mælken i mikroovnen, og tilsæt gæren
  2. Når gæren er opløst, tilsætter du smeltet smør og æg
  3. Herefter kommes al durummelet i, og du tilsætter salt og sukker
  4. Hvedemelet kommes i lidt efter lidt til man har den ønskede konsistens
  5. Hæld dejen ud på bordet og ælt det godt og grundigt, indtil dejen har en god sej konsistens
  6. Lad dejen hæve i 1 time
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Ælt dejen grundigt og rul den rund som en pizza
  3. Del dejen i 12 lige store stykker, og put herefter tomatfyld ud på hvert stykke og tilføj en smule ost
  4. Del herefter hver pølse i 3 stykker og læg en pølse ud på hvert stykke dej
  5. Rul dejen rundt om pølsen, og pensl med sammenpisket æg og drys til sidst med lidt sesam
  6. Lad dem herefter hæve i yderligere 20 min
  7. Sæt pølsehornene ind i den varme ovn, og giv dem omkring 17-20 min.

Klik på knappen herunder hvis du ønsker en printervenlig udgave af ovenstående opskrift.

Udskriv opskrift

Dej til pølsehorn klar til hævning
Her ses den færdighævede dej. Pølsehornsdejen hæver cirka til dobbelt størrelse.
Udrulning af pølsehornsdej
Pølsehornsdejen rulles ud. Hvis man ønsker at dejen skal være tyndere på pølsehornene, kan man dele dejen i 2 og lave 8 pølsehorn af hver dejklump.
Tomatsovs til pølsehorn
Her ses den færdiglavede tomatsovs, som skal smøres på dejen inden pølserne kommes på.
Udskæring af pølsehorn
Pølsehornsdejen deles med en pizzaskærer, og der kommes tomatsovs, ost og pølse på.
Færdige pølsehorn klar til ovn
De færdiglavede pølsehorn inden de kommes i ovnen

Luftige pølsehorn med sesam på toppen
Det færdige resultat – Super lækre og luftige pølsehorn

Skriv et svar
*
*
*